Tillbaka till huvudsidan      

band
bandografi
demos
diskografi
nyhetsmail
bolagets historia
länkar
mp3
nyheter
postorder
för samlare
spelningar
texter
t-shirtografi
videos

info


   
 
 

Foto: Richard Nilsson

Historia | Diskografi | Gigografi | Kontakt | Pressbild |

HISTORIA

1980: Punken har nu på allvar nått Sverige. I Stockholmsförorten Rågsved festar Ebba Gröns basist Fjodor både ofta och sent, med den nya musiken dånande från LP-spelaren. I lägenheten bredvid ligger den då nyfödde Tobbe och skriker ikapp med Johnny Rotten som hörs igenom väggen. Ett år senare skulle samtliga blivande Varnaglar vara födda.

1994/1995: Punken har dödsförklarats ett antal gånger under årens lopp, men blossar nu upp och blir större än någonsin. Mitt i denna nya punkvåg bildas Frank Evert Lipar (F.E.L) och Tarmludd.

1999: Tarmludd och F.E.L är upplösta. Under grav punkabstinens spelar Tobbe och Henrik från F.E.L in en kassett under namnet Varnagel. Året efter ansluter Danne och Erik från Tarmludd till punkduon som nu blir ett fulltaligt band.

2004: Danne slutar trumma i bandet och ersätts av Freddan från gamla F.E.L.

2005: Varnagel inleder samarbete med Beat Butchers.

2008: Efter två fullängds-CD på bolaget bestämmer sig Varnagel för att upplösas. Tre kassetter, en splitvinyl-EP, en hoper samlingsutgåvor och liveutgåvor, en lång rad intervjuer i fanzines, beryktade releasefester, en mini-CD och tre fullängds-CD, massor med merch och många svettiga spelningar i hela landet vittnar om något av det som var Varnagel då.

2014: 20 år efter att våra första band bildades och 15 år efter att Varnagel såg dagens ljus ges samlingsskivan ”Herrelösa hundar” ut, en samling av det bästa från förr, kryddat med tre nyskrivna låtar. En herrelös hund vet ingen vart den tar vägen.

Varnagel är stolta utövare av den musiktradition som kallas trallpunk, en stil som karaktäriseras av snabbt tempo och smarriga melodier. De samhällsengagerade texterna är tillsammans med den piskande 2-takten något av bandets signum.

Varnagel är:
Freddan - trummor
Erik - bas och sång
Tobbe - sång och gitarr
Henrik - gitarr och sång

Hemsida: http://www.varnagel.se/
Facebook: https://www.facebook.com/varnagel
Instagram: http://instagram.com/_varnagel_

KONTAKT

Du kan kontakta bandet via e-mail: varnagel@hotmail.com.
 
PRESSBILD

Högupplöst pressrelaesebild
Varnagel 2007. Fotograf Emma Bengtsson. Bilden är fri att använda. Vid publicering skall alltid fotografens namn anges.
"Högerklicka->spara mål som..."
- Bild 1 1,5 Mb ladda ner
- Bild 2 15 Mb ladda ner

 
 
  Beat Butchers HB c/o Mårten Tolander Fredmansgatan 7a 1tr 118 47 Stockholm