Tillbaka till huvudsidan      

band
bandografi
demos
diskografi
nyhetsmail
bolagets historia
länkar
mp3
nyheter
postorder
för samlare
spelningar
texter
t-shirtografi
videos

info


   
 
 

In_English

HISTORIA
Coca Carola är: Curre Sandgren sång & gitarr, Jonas Winberg gitarr & kör, Jonas Mellberg bas & kör och Mårten Tolander på trummor. De bildades i Stockholmsförorten Åkersberga sommaren -86.

Curre, Ostron (förste basisten) och Mårten hade blivit kickade eller bara slutat i sina tidigare band, men de ville inte sluta spela för det. De lyckades få med en kille som hette Björn Gullberg på sologitarr och sång. Han kunde både göra låtar och spela, det var mer än vad de andra kunde då...

Ettrig punkpop, full fart, massor av melodier och mängder av jävlaranamma är nog en bra beskrivning på hur det lät då. Den stämmer rätt bra nu med, förutom att det är tyngre och mer slipat nu.

Tidig singel
I sann punkanda så gjordes en singel rätt så omgående. Så här några år efteråt kan man väl säga att den inte vart helt lyckad: Bandet spelar uselt och mixen är bedrövlig, men omslaget är snyggt i alla fall. Det handlade vid den här tidpunkten väldigt mycket om att visa att det gick att göra saker även om man inte var världsmästare. Medans alla gnällspikar i bandets omgivning mest snackade och harvade i sina replokaler, så gjorde Coca i allafall en singel och en massa konserter. En viss revanschlusta fanns givetvis där också.

Gullberg lämnade tyvärr bandet strax efter singeln. Troligtvis så tröttnade han på att hela tiden förenkla sina låtar och att lära de andra att spela hyfsat. Han återgick till sin bridgekarriär!! De andra fortsatte och fick med Conny Melkersson som vikarie på solo-gitarr. Conny hade tidigare spelat i Rolands Gosskör. Just det bandet som Curre blivit kickad ifrån, men nu var de vänner igen, och Rolands var nerlagda.

Bandet spelade sommaren -88 in split-LPn med Norrköpingsbandet 23 Till kallad "Anabola Melodier". Inspelningarna gjordes i en till studio ombyggd lada uppe i Roslagen. Till sin hjälp hade de en tekniker som inte riktigt förstod hur bandet ville mixas, han pratade om att bygga små rum och en massa annat tokigt. Fast det händer faktiskt att de spelar flera av låtarna live fortfarande.

De hann även göra några spelningar med Conny innan de kom på att Clash fanatikern och deras gamle kompis Putte Strand spelade gitarr, men inte i något band... Putte medverkade på samlingen "Studio Otukt Presenterar" och ett gäng spelningar innan han fick nog av de hela och lämnade bandet. Conny fick alltså rycka in igen, att lägga ner bandet var det aldrig tal om.

1991 - 1993
Vintern -91 var det rätt tyst om bandet. Curre skadade handen och Mårten fick krypa in i finkan för totalvägran. I början av sommaren var de tillbaka med singeln "C/C 7"". Nu med sång på engelska!! Ett försök för att se om det gick att få spelningar och radio utomlands, och rätt snart började det drälla in erbjudanden från alla möjliga håll i världen. Dessutom så började det bli rätt mycket spelningar på hemmaplan, t.o.m utanför Stockholm.

Conny hade samtidigt ett eget band NEINdär bl.a Erniefrån Asta Kask och Patte från Rolands Gosskör var med. Det blev lite för mastigt för honom, han spelade mer med Coca än med dem och han pallade inte längre. Tyvärr så hoppade han av bandet två dagar innan en spelning där det skulle plockas låtar till en livesamling ("Även Vackra Fåglar Skiter"). Av utlandsplanerna blev det ingenting heller.

På två veckor hittas en ny gitarrist; Jonas Winberg. En några år yngre kille som ingen kände sedan tidigare. Nu var det sen höst -91. Bandet spelade på och började så smått planera för en CD. De bestämde sig också för att hålla sig till svenska i fortsättningen. Engelskan var lite för svår och det lät mest fånigt.

Fram till -92 gjorde de ca: 20 spelningar om året. Men i och med att debut albumet "Tigger Och Ber" släpptes i nov -92 så la de i en högre växel. Närmare 50 spelningar gjordes mellan november 1992 och november 1993.

Den givna höjdpunkten var givetvis Hultsfredsfestivalen. Som Festivalens absolut sista band kl 02.00 på lördagen. Lilla Dansbanan var helt sprängfylld och bandet började med att tacka sina förband, säskilt Iggy Pop och Ramones...... Andra höjdpunkter var Arvikafestivalen, en turné med De Lyckliga Kompisarna och en liten sväng till Tyskland.

Tysklandsturnén kanske mer kan kallas för semester med lådvis med gratisöl och konstig mat. Tre spelningar inför en milt sagt entusiastisk publik blev det i allafall. Trots att de sjöng på svenska!! På ett av ställena fick alla med skägg betala dubbel entré!! (galna tyskar)

Redan i februari -94 kom album nr två, döpt till "Läckert". Bandet fortsatte sin evighetsturné med spelningar nästan varje helg. Det blev sommar och en bunt festivaler: Arvika (igen), Trästock i Skellefteå, Mera Hitlåtar och Rock Krock i Umeå inför 2500 personer.

Ostron slutar...
Ostron som varit med i bandet sedan starten kände att han inte ville fortsätta i det tempot längre (alla hade och har fortfarande andra jobb att sköta). Han gjorde sin sista spelning med tårtkalas och allt i Falkenberg den 27/8 -94.

Under våren/sommaren hade Curre på något märkligt sätt hunnit med att göra Krymplings albumet och i september åkte de på en tvåveckors turné, där Mårten också följde med som pappa och försäljare.

Coca hade planerat en singel till hösten, och trots att Ostron lämnade bandet så gjordes den. Åke Noring som även han spelat i Rolands Gosskör tog tillfälligt hand om basen inför singeln och några spelningar. Efter ett par veckor fick de kontakt med Jonas Mellberg som tidigare spelat i Håkan Sover Naken. Han fick hårdträna i någon vecka och sen fortsatte spelandet. Han gjorde debut i Högsby 5/11-94 och spelade veckan efter på Beat Butchers 10-års kalas på Kolingsborg i Stockholm, inför 500 pers och alla andra band på bolaget som kollade med kritiska ögon.

Vintern -95 var fullmatad med spelningar från Helsingborg till Funäsdalen (där de även profilerade sig i slalombackarna).

Det är 1996
Sommaren blev rätt lugn på festivalfronten, istället gjordes låtar till nästa album, som spelades in under sen-hösten. För första gången så anlitades en producent för att få lite nya idéer. Det blev Tomas Gabrielsson som snabbt döptes om till Gubben utan lugg. 14 låtar med mer tyngd och variation än tidigare blev det av det hela. Definitivt ett steg framåt. Skivan, "Dagar Kommer", släpptes i februari -96 och blev starten på bandets tioårs-jubileum.

Under våren gjorde de en helgturné tillsammans med bolagskollegorna Radioaktiva Räker. De försökte också göra fem spelningar på två dagar, men p.g.a regn blev den i Solna inställd. Det skulle ha varit: 25/5 Solna + Finspång + Örebro, 26/5 Rättvik två gånger, med inga mindre än Kent som förband på den andra. De fick göra sitt tredje framtrådande på Arvikafestivalen, en spelning som radions P3 spelade in och sände under hösten. Det blev även debut på Dalarocken och återbesök på Tullakrok, Mera Hitlåtar och Kamikazerocken under sommaren.

Förortsturné
I början av 80-talet gjorde banden Ebba Grön och Raketerna en gemensam förortsturné i Stockholm. En lysande idé som Coca och kompisarna i Dennis & Dom Blå Apelsinerna under hösten förde vidare in i nittio-talet. Turnén kallades Förtur -96. De besökte musikföreningar och fritidsgårdar runt Stockholm, låg entré och alltid med ett band från trakten som förband var mottot.

För att summera Cocas första tio år släpptes i november 1996 albumet "Fem År Till Moped". Fem helt nya låtar spelades in, och för första gången någonsin gav bandets evige inspelningstekniker dem lite beröm! -Fan grabbar det här är ju bra. Skivan är också fylld av gamla prylar som tidigare bara funnits på vinyl och lite annat svåråtkomligt plus en låt från var och en av de tidigare skivorna.

Stora 10-års kalaset
Sista lördagen i november bjöd bandet på stort tioårskalas i hembyn Åkersberga. Tipspromenad, Coca kareoke, en spelning med nästan samtliga gamla medlemmar och en galen Mongofrån Köttgrottorna som toastmaster med megafon roade gästerna. Under kvällen gick det också att bli medlem i Cocas Fanclub Kisseklubben. Vill du veta mer om den kontakta oss. Ett par spelningar i december med låtordningstombola fick avsluta tioårsjubilerandet. En hink med 40 lappar med olika låttitlar som publiken fick dra ur och bandet sen spela, en efter en. Det blev en del rätt underliga liveset! Som extranummer körde de önsketimmen.

Lugnare 1997
Efter att nästan ha spelat sönder sej -96, så fick -97 bli ett lite lugnare år för bandet. Endast 16 spelningar gjordes, och inga nya inspelningar blev det heller under året. Låten "Öl" från "Dagar Kommer", kom dock med på Röjarskivan 3 (Sista Spyan) på Ägg Tapes & records. "Dansa med mej" från "Fem år till Moped..", var med på Definitivt 50 Spänn 6. Coca Carola är det enda bandet som har varit med på samtliga Definitivt 50 Spänn samlingar. Under sommaren blev det i allafall ett par festivaler: Mera Hitlåtar i Handen. -Ni är ju chefsideologer, så ni måste vara med. Så var Tompa Ekens kommentar när bandet påpekade att folk kanske blir snea för att de fått vara med på samtliga tidigare Hitlåtar festivaler!. En trevlig liten festival i Trelleborg i slutet av Juli med bla. Ossler, Favorita och KKPA, en i Mora med bla Teddybears, Monster och Dismember blev det också. De spelade även på sommarens kyligaste festival, Raj Harder i Köping den sista Oktober. Under Hösten byttes replokal och bandet har nu för första gången under sin tid egen replokal!

I slutet av januari -98 spelade bandet in låtarna som hamnade på "Så fel som bara vi kan ha". Inspelningen gjordes i Tumba på Studio Lagret med Stefan Söderbergs hjälp. Skivan släpptes i slutet av mars och i sedvanlig ordning bjöd bandet på kalas för sina vänner. Det bjöds på välta-däck tävling, mat & dryck, idolfotografering med bandet, frågesport mm.

Under påskveckan gjordes en turné med bolagskollegorna Radioaktiva Räker. Våren fortsatte sen med bl.a en miniturné med Troublemakers och Charta 77, en spelning på en korvkiosk, en studentfest mm.

Den torra sommaren 1998
Bandet fick även i år uppträda på Mera Hitlåtar festivalen. Förutom den spelningen så blev det en klen festivalsommar. Högsby och Leksand besöktes dock. De var också förband till Dee Snider när han besökte Åkersberga i mitten på Juli.

En egen organiserad spelning på Sergelstorg blev en perfekt avslutning på sommaren. Att ordna saker själv och inte bara sitta och vänta på att få allt fixat är något nästan samtliga band borde lära sig.

I oktober gjordes en ny förortsturné tillsammans med Ohlson har semester production. Den blev tyvärr inte lika lyckad som den förra på grund av sjukdom och allmänt strul. Spelningar på två stycken 30-års kalas och som förband till "Ohlson har semester production" på deras skivsläpparkalas, på ett fullsatt Tre Backar, blev det också under hösten.

Säsongsavslutning med fyrverkerier och Charta 77 hölls på ett knökfullt Kafé 44 i Sthlm.

1999... på väg mot 2000
I december 1998 fick bandet en förfrågan från Djurgårdens IF, om de ville göra några låtar till en Djurgårds skiva. De tackade ja, och under jul/nyårshelgen skrevs 9 låtar. Låtarna spelades in i Traxton studion i februari med Christian Edgren som tekniker och producent. Ett par medlemmar ur djurgårdsklacken hjälpte till med lite fotbollskörer. På skivan som släpptes skiftet mars/april, lagom till allsvenska premiären medverkar även Thåström & LG Petrov, Gurra G & Pedda från Just D, Svante Thuresson och Jack Wreesvik med en låt var. Studion (sthlm) var sprängfylld med fotbollssupportrar på släppkalaset där Coca givetvis spelade. En minst sagt udda konsert, 350 pers som sjunger och vrålar fotbollsramsor mellan låtarna och allsång på refrängerna som nästan dränkte musiken, kanon!

I April spelade bandet varje helg och äntligen blev det en del norrut, bl.a Umeå där de på Hamnmagasinet gjorde sin 300:e konsert De spelade givetvis på årets upplaga av Mera Hitlåtarfestivalen i början av juni. Innan Roskilde-rumlade för rytmsektionen så spelade de in låt till Beat Butchers femtonårsjubileums skiva. Sista veckan i juli gjordes en liten veckoturné runt Sverige och för första gången i bandets historia så gjorde de en spelning i Malmö!

I början av oktober spelade de på Bolagets 15års kalas på Kafé 44, och senare under månaden på Curres jobb inför glada slipspojkar och flickor. Resten av hösten spenderades åt låtskrivande och repande.

Januari 2000
Strax efter nyårsfirandet spelades det in demos i replokalen med hjälp av Curtans dator. Hela februari hårdrepades det och i mars gick bandet in i Studio Acetone för inspelning av nytt album. Inspelningen sköttes av Micke Borg. Det hela gick otroligt smidigt och rekord fort. 15 låtar spelades in och efter diverse diskussion om låtordnig och slopande av låtar beslöt bandet att lägga tre låtar som gömda bonus spår. Omslag gjordes för andra gången av Åke Noring tillsammans med bandet. Skivan som döptes till Feber blev klar lagom till påsk. Bandet gjorde då en liten turné på fyra spelningar, med bland annat ett återbesök på guldstället Klubb Allan i Trelleborg.

Under våren spelade de nästan varje helg. Andra Norge spelningen i bandets historia blev av den 6/5 i Fredriksstad. Dundersuccé i Sollefteå trots fem minuters strömavbrott mitt i spelningen, en spelning inne i Åkersbergas köpcentrum Skutan mitt på en lördag, utomhuspremiär i Hofors på Valborg, Skogsnäskollektivet, och givetvis Mera Hitlåtar festivalen är andra minnesvärda konserter under våren.

I juli spelade de i Kalmar i samband med fotbollsmatchen Kalmar - Djurgården. Järnkaminerna hade abbonerat en nattklubb mitt på dagen en söndag. 700 väldigt laddade djurgårdssupportrar, Coca kör två set och allsången är så stark att musiken nästan dränks. Ett ofantlig ös, som att spela mitt på ståplats under en derbymatch.

Senare under sommaren gör de en katastrofspelning i Torsåker, en av deras bättre spelningar på Augustibuller i Lindesberg och för tredje året i rad en Sergelstorgspelning. Det skulle blivit en Gärdesfestival, tyvärr blev den flyttad till Moderna Museet trädgård och inte gratis. Tack o lov sken solen den dagen Coca spelade och det kom massor med folk ändå.

Hösten fortsatte med spelningar varannan helg och det blev äntligen ett besök i Oslo tillsammans med Charta 77 och Ubba. Framåt oktober påbörjades repetitioner och planering inför femtonårsjubileumet som inträffar 2001. De fick tyvärr ställa in den planerade säsongsavslutningen i Härnösand på grund av sjukdom.

2001

Femtonårsjubileumet i det närmaste rivstartade med tre dagars liveinspelning på Kafé 44 i Stockholm 10-12 Januari. Tre fantastiskt roliga, utsålda och svettiga kvällar. Första kvällen var det kaos och trasigt PA, andra kvällen mer avspända musiker och piggare publik. Tredje kvällen inbjudna ölglada vänner. Det vart en rejäl bunt låtar att gå igenom, välja versioner och slutligen mixa. Resten av vintern gick åt till vila, och lite ströspelningar. Bla på Chalmers i Göteborg !

I mars spelade bandet på Klubb Allans (Trelleborg) 10års jubileum, en riktig höjdarkväll.

En två dagars Norge turné tillsammans med Troublemakers och ännu en högskolespelning (Linköping) gjordes också under mars.

I april var det dags för Ryssland turné. Fyra spända, nyfikna och lite nervösa pojkar lämnade Arlanda den 11.e April. Allt som hände finns varken plats, minne eller tid att återberätta. Men det var en omtumlande resa, som tur var det hela tiden med någon ryss som hjälp med allt möjligt. Engelska är inte särskilt gångbart där. Spelningarna gick bra även om vi definitivt har varit tajtare, vältande trummor, leksaksförstärkare, minimal medhörning och massa alkohol kan ha något med det att göra. Det var fantastiskt kul ändå. Mellan spelningarna transporterades vi runt med tåg, buss, tunnelbana och i sällsynta fall taxi. Bodde hemma hos arrangörer och trugades i mängder av konstig mat och vodka med bisarra tilltugg som tex torkad saltad fisk. I Moskva dök Dagens Nyheters Rysslands korre upp med fotograf och gjorde en intervju innan den utsålda spelningen på R-club. Efter en dags turistande i Moskva lämnade bandet landet. Hungriga, utmattade, glada och med Krille krokodil innanför västen.

I slutet av maj var en femdagars turné i Sverige planerad i samband med släpp av liveskivan. Av olika anledningar krympte den ihop till tre spelningar på två dagar.

Sommaren blev nästan spelledig sånär som en Djurgårdsspelning i Borås i samband med deras bortamatch mot Elfsborg, braksuccé kan man lugnt kalla den tillställningen.

En tur till Sundsvall och Ö-vik i slutet av augusti blev det med. Bandets första spelning någonsin i Sundsvall, det var fullsatt och skitskoj. Festivalspelningen i Ö-vik dagen efter lär varken vi ,arrangörerna eller publiken glömma i första taget. I princip allt som var på scenen vältes av en tokröjjande publik.

Under hösten pulades lite med nya låtar och det spelades även en hel del. Bl.a besöktes Bräcke Falun, Ånge och en dubbelspelning i Umeå. Först ena stället vid niotiden sedan på scen på nästa ställe vid halv tolv.

Fyra nya låtar spelades in i replokalen under hösten och den 19:e december ordnades ett släppkalas på hemsidan . Besökarna kunde glida runt ,kolla bilder tanka hem låtarna, chattra med bandet, tävla och lite annat skoj.

2002

Året började lugnt med en spelning för ung vänster ute i Ösmo i januari. Stor del av vintern gick åt till pyssel med att få hit våra vänner Distemper från Moskva. Ofantligt mycket papper och blanketter att fylla i och skicka till Svenska Ambassaden. Till sist löste sej allt och på torsdagen andra veckan i mars mötte jag ett rejält bakfullt gäng vid Viking terminalen.

Efter att ha lotsat dem runt på stan några timmar och stoppat i dem mat och lite pilsner bar det av till 44an och turnéns första stopp.Fullsatt och succé för båda banden.
Turnén fortsatte sedan till Alvesta, Älmhult och Trelleborg och allt gick prima. Bowling match i Malmö och diverse partajande blev det med. Ryssarna lämnade landet nöjda och glada och verkade gilla det mesta här förutom svenskt smågodis.

Resten av vintern/våren ströspelade vi lite bla i Falun, Skänninge och Stockholm.
I maj var det dags för Järnkaminernas traditionella 1000 manna invasion. Detta år inför match mot Sundsvall. Precis som det två tidigare åren gick det strålande att lira och vi hade med oss herr Borg så det blev även en bra inspelning som släpptes under sommaren. Tre nya DIF låtar som komponerats under våren fyllde plattan tillsammans med de gamla hitsen.

I juni bestämde vi oss för att spela sommaren ut för att sedan ta en rejäl paus och försöka få ihop nya låtar.

Smackfestivalen i Timrå och en festival i Finspång gjordes i juni innan sommarens stora resa till Polen rullade i väg.En buss full av förväntansfulla och lite nervösa människor lämnade Stockholm den 3 juli. Fem spelningar genomfördes och det mesta gick riktigt strålande. Självklart lite förvirring och småstrul men mest finemang. Ni kan läsa i gigografin för mer detaljer.

Senare under sommaren spelade vi på Augustibuller festivalen som var en riktig höjdare samt bla på Rockaway beach i Norberg.
Vi vart på grund av sjukdom tyvärr tvungna att ställa in ett par konserter i slutet av sommaren.
Beat Butchers ordnade en liten gala på 44an i november och det fick bli höstens sista framträdande.

De glada Polackerna som bokade vår turné där tog under året fram en coca tröja som säljs där och en Polsk musiktidning tog fram en coca samlingstape som också säljs där.
Vi gjorde badges för första gången under året och låten ”Din jävla apa” var med på Smackfestivalens samlings CD. För första gången var vi inte med på säsongens Definitivt skiva.

2003

Som vi bestämt under sommaren 2002 blev 2003 i stort sett en enda lång
paus för bandets livespelande.

I början av februari spelade vi in ett par låtar i replokalen varav en hamnade på en
vinyl samlingssingel med Köttgrottorna, Ohlson har semester och Roger Karlsson.
Tyvärr blev ljudet inte det bästa och någonting hände i mastringen i Tjeckien, det
ligger en lätt extra distortion på alltihop, rätt kul singel ändå.

I början av mars spelade vi på ett 30års kalas vid Norra Bantorget i Stockholm.
Det vart riktigt lyckat trots att vi inte kände någon, inte ens födelsedags barnet.
Resten av våren vart det mest sporadiskt repande och inte särskilt mycket gjort.

Helgen innan midsommar var vi iväg till Landskrona för årets Järnkaminspelning
som precis som tidigare år var lyckad, inspelningen därifrån blev däremot inget vidare främst på grund av lite för mycket sportdryck för vissa medlemmar. Någon skiva blev det inte heller därifrån, men förhoppningsvis dyker inspelningen upp på Järnkaminernas hemsida någon gång i framtiden.

I skiftet juli/augusti kom Distemper från Moskva hit för ett par spelningar på deras väg ner mot kontinenten. Vi spelade med dem på Tantogården i Sthlm och på Fregatten ute i Åkersberga. De skulle även kört på en festival i Ystad, men den blev tyvärr inställd. Istället tog vi med dem ut i skärgården för en heldag med grillande, öldrickande, allmänt mys och gummiringsåkande efter Curres båt. ”Bästa dagen på över tio år” och liknande kommentarer kom på deras knaggliga engelska.
Resten av sommaren blev det inte allt för många besök i replokalen, men en del låtidéer tog så smått form.

I september gjorde vi ett minnesvärt och väldigt kort uppträdande på Charta 77:s 20års kalas. Det gick inte helt bra kan vi väl säga, ni kan läsa mer på gigografi sidan om det hela.

Vi spelade senare under hösten på Djurgårdens guldfest på Idrottshögskolan, det gick betydligt bättre.

Mer strukturerat repande under senhösten resulterade i fler låtar och en del spelades in i replokalen.

Ett ganska segt år för bandet, det kändes ibland skönt att inte fara runt och lira mest varenda helg. Men ofta som om det saknades något. Det var däremot nödvändigt för att vi inte skulle totalt lessna på varandra och på våra låtar. Då delar av bandet också haft mer än fullt upp med studier och jobb hade det varit omöjligt att fortsätta i det tempo vi hållit sedan –93.

En ny liten plan lades upp under hösten, förhoppningsvis resulterar den i ett nytt album i början av sommaren och en stadig bunt spelningar i samband med det.

Cocas sista år 2004.
I mars spelade vi Birdnest arrangemang ”Totalbåten” En finlandsfärja fylld av glada människor och massa bra band. Vi spelade både på utresan och på hemresan.
Efter ett evigt tragglande i replokalen större delen av vintern och våren spelades ”Kryp din jävel” in under några veckor i maj och juni
Ännu en gång spelade vi in tillsammans med Micke Borg som hjälp. Vi hade i förväg bestämt oss för att lägga ner lite mer tid på körer och extra instrument, sånt som vi tidigare ofta fått strunta i pga tid och pengabrist.
De flesta arrangemang var klara och noga planerade i förväg, men till exempel en väldigt stor del av ”Fader vår” gjordes i studion. Så nära ett coca jam vi någonsin kom !
Tanken från början var att skivan skulle släppas i början av sommaren, men den blev en smula försenad och officiellt släpp blev i slutet av densamma istället. Däremot satte vi igång och spelade en hel del ute från och med juni. För första gången någonsin spelade Coca i både Gävle och Östersund !
I slutet av sommaren kom då Winbergs beslut.
Han ville inte fortsätta längre. Ett beslut som sakteliga vuxit fram. För att kunna fokusera på sina studier och hinna med annat här i livet ville han lägga ner. Det var aldrig aktuellt att leta efter någon ny medlem och vi beslutade att lägga ner bandet.
Vi hade ett par spelningar kvar på sommarturnén och det kändes inte särskilt inspirerande att göra dessa, men vi genomförde dem trots allt.
När första förvirringen lagt sej bestämde vi oss för att göra ett värdigt avslut med en liten avskedsturné. En stor klang och jubel fest i på Fregatten i Åkersberga i november blev den absolut sista cocaspelningen. Det var mer än fullsatt, en galen auktion på våra gamla pinaler, Djs från Non serviam. Troublemakers, Charta 77 & Köttgrottorna uppträdde. Vi spelade ett mastodontset på nästan 30 låtar. Det var fantastiskt roligt att det dök upp så mycket folk från hela landet på vår begravning, som trots totalt kaos med krögaren var en fantasisk kväll vi alla kommer att minnas.
Vi känner att vi slutade med flaggan i absolut topp. Vi gjorde en sista skiva vi alla var väldigt nöjda med och vi gjorde definitivt ett par av våra bästa livespelningar under det sista året.
Tack för oss.

Mårten
Curre
Winberg
Mellberg

Och även tidigare medlemmar:
Björn Gullberg
Conny Melkersson
Putte Strand
Åke Noring


 
 
  Beat Butchers HB c/o Mårten Tolander Fredmansgatan 7a 1tr 118 47 Stockholm