Tillbaka till huvudsidan      

band
bandografi
demos
diskografi
nyhetsmail
bolagets historia
länkar
mp3
nyheter
postorder
för samlare
spelningar
texter
t-shirtografi
videos

info


   
 
 
    - GIGOGRAFI


Coca Carola

Här kan du läsa om alla spelningar bandet har gjort hittills. Vilka de har spelat tillsammans med. Läsa små anekdoter om de flesta konserterna och även se affischer, artiklar,flyers, videoklipp, höra ljudklipp och se foton från många av dem. Allt är uppdelat årsvis.

För att lyssna på Mp3orna behöver du en spelare som klara av mp3-formatet som Winamp..
För att se videoklippen behöver du Real player 8

[ 1986-1990 ] [ 1991-1994 ] [ 1995-1996 ] [ 1997-1999 ]
[ 2000] [ 2001] [ 2002] [ 2003] [ 2004]
[ 2006 - 2014]

1997
17/1 Galaxen - Umeå
(Köttgrottorna)
Dags för lite lappdragning ur hatten igen. Det blev ett bra set , men till en början blyg publik. (Flyer)

18/1 Musikhuset - Örnsköldsvik (Köttgrottorna)
Nästan stammställe vid det här laget. Halvdant med folk men fullt ös ändå. KG Janne har stor jongleringsuppvisning på natten och det ligger halvtuggade äpplen som ingick i showen i hela logen/sovrummet på morgonen (Bild)

28/2 Kölsvinet - Åkersberga
Raggarfylla i Bullerberga

1/3 Inferno - Mora
(Radioaktiva Räker)
Ett nyöppnat guldställe. Ett litet trähus med minimal scen, liten bar, flipper osv. tyvärr inte fullt. Spelar väldigt mycket flipper under natten. Får på morgonen betala Mellbergs barnota….

29/3 Kolingsborg - Sthlm
(Totalgala: Charta 77, Johan Johansson, Köttgrottorna , Radioaktiva Räker)
Första gången en totalgala inte blir utsåld, men drygt 500 pers kommer ändå. Som alltid genomkul.

24/5 Parken - Rimbo
Vi lånar en bil för att ta oss dit, det är bara två sittplatser i den och jag och Mellberg får sitta i skuffen bland våra förstärkare, väl framme är vi helt groggy av bensinångor. Spelningen funkar fint ändå trots lite illamående.

31/5 Mera hitlåtar festivalen - Handen

Kalas som vanligt, Winbergs stärkare börjar tyvärr brinna och lite annat strul inträffar. (Bild)

6/6 Gränslösa festivalen - Hägersten (Hellacopters mfl)
Gratisfestival och solsken , kan knappt bli bättre. En bättre speltid i sådana fall. Vi kör på eftermiddagen som första eller andra band och det är fredag… Hellacopterspojkarna som kör efter oss är stentuffa och svarar inte ens på tilltal.. när Mellberg frågar om en cigg. (Bild)

26/7 Stadsparken - Trelleborg (Ossler, KKPA, Favorita mfl)
Uppvärmning på Lollipopfestivalen till 04.00 natten innan var nog inte den bästa uppladdningen jag kunde gjort. Barpersonalen på Arlanda, ser hur det är ställt och erbjuder en halv liten öl.., Väl i Trelleborg kör vi lite Minigolf, fotboll, kollar Ossler och myser i största allmänhet innan spelningen. När vi väl kör blir det rejält drag i publiken och vi gör en riktigt bra spelning, trots en långdags väntan.

1/8 Heydays - Alvesta
Inte riktigt säsong för att gå ner i den goa källaren, men när vi ändå var i krokarna så.. Det kommer faktiskt en del folk trots sommarväder, tyvärr några stycken med lite väl många Sverige symboler på sina kläder. Det blir lite bråk och trist stämning. Vi kvartar hos en av arrangörerna som har en helt otrolig skivsamling, tusentalsskivor efter väggarna, komplett Adverts singelserie, Ebbas första singel med originalomslag mm mm.

2/8 Emmaus Björkå - Åseda (Sailorman, Dolittle mfl)
Mitt ute i skogen, det är grusväg sista biten och vi tror nästan vi är vilse. Men icke, Emmaus har skola, loppmarknad och lite annat där ute i skogen och det är massa människor där. Avspänd hippie stämning, en hel del märkliga band spelar under dagen. När vi kör sent på kvällen reser sej publiken för första gången och röjer loss rejält. Köper en stilig herrhandväska till Mellberg som inte alls uppskattas.

16/8 Folkparken - Mora (Teddybears, Monster mfl)
Vi trodde, och arrangörerna med för den delen, att det skulle bli utomhus. Nåt strul med vakterna, för dyra staket osv gjorde att arret flyttades in, lite trist. Inte särskilt mycket drag när vi lirade men rätt kul ändå. Arrangörerna blev under kvällen bestulna på en stor del av kassan och kunde inte betala gaget. Snälla som vi var sa vi att det var lugnt att ta det senare bara vi fick en bunt öl och 500:- till bensin pengar. Någons mamma lånade ut pengar kom och köpte loss massa öl från baren som dessutom var stängd. Så här i efterhand känns det lite pinsamt och onödigt. Teddybears vägrade spela innan de fått sina pengarna kan väl tilläggas. (Flyer)

30/8 Kölsvinet - Åkersberga
Ännu ett besök i den gamla Domuskällaren

6/9 Kafé 44 - Sthlm (Beat Butchersgala : Åka bil, KG, Svart Snö, Roger Karlsson)
Knökfullt och bastuvärme, vi spelar sist och smälter nästan bort.

31/10 Raj Harder - Köping (Di Leva, Fireside, Stefan Sundström mfl)
Kul arr i en gammal industrilokal. Vi spelar tyvärr ganska tidigt och har lite svårt få igång något ös. Senare på kvällen märker vi att det är ungefär lika lite folk på alla band. Ossler gör en strålande konsert och är min största behållning. Jag hamnar i flipper koma och spelar i evigheter i backstagebaren. (Spelschema)

14/11 Studion - Sthlm (Köttgrottorna)
En kul kväll med gubbarna. (Bild)

22/11 Högalidsgården - Sthlm (Köttgrottorna)
Fritidsgård mitt i stan, väldigt kul men en otroligt primitiv ljudanläggning gör det svårt att spela.

1998
28/3 Kulturhuset - Sthlm
(Akustiskt set tillsammans med Radioaktiva Räker på eftermidagen)
Coca akustiskt för första gången, det lät nog inget vidare, men vi hade lockat dit råmycket folk och de som stod bakom arret på Lava var otroligt imponerade. Så mycket folk hade det inte varit någon gång en lördags eftermiddag. Det blev till och med lite dans framme vid scenen. Finklädda i kostymer var vi med

28/3 Kölsvinet - Åkersberga
(Släppkalas för Så fel som bara vi kan ha...)
Vidare ut till Bullerberga där pajasen som drev Kölsvinet inte ens var där för att öppna och släppa in oss i tid. Dessutom hade han ringt på morgonen och sagt att ljudanläggningen var stulen och vi fick fixa en ny .. Efter massa väntan och stressigt roddande i ett par timmar vart allt klart i tid. Det blev en kanon kväll med närmare 600 pers i lokalen som fick ta in 450, vi bjöd på paella och pilsner. Det var välta däck tävling, frågesport och massa andra upptåg. KKPA som kört upp från Trelleborg missade tyvärr det mesta , de däckade i bilen utanför (Tidningsklipp)

7/4 Kafé 44 - Sthlm (Radioaktiva Räker)
Påskturné igen. Fullt och bastuvarmt som vanligt.

8/4 Palatset - Åkersberga
(Radioaktiva Räker)
De var väldigt skeptiska arrangörer som jag fick tjata på länge. De trodde inte någon skulle komma på påsklovet. Tack o lov hade de fel. Ca hundra pers kom och kollade, inget jätteös men det funkade prima.

9/4 Bergsmannen - Hofors
(Radioaktiva Räker)
Killen som tidigare drev hotell Hof , körde nu det här stora stället, Inte alls lika mysigt men en helt ok pub där vi spelade i hörnet. Det var lite noggrannare ordningsregler här och tyvärr fick en hel del vända i dörren för de var lite för unga.

10/4 Heydays - Alvesta
(Radioaktiva Räker)
Återbesök i källaren, hyfsat med folk och rätt bra drag

11/4 Gamla brandstationen - Svedala (Radioaktiva Räker)
Guldställe. Mycket folk och röj, alla är glada men pratar så vi knappt fattar vad de säger. På natten drar arrangörerna i gång en sedemera legendarisk efterfest med bla Winberg spelandes luftgittarr på ett bord till en hel Van Halen platta

30/4 Folkets hus - Lindesberg
(Charta 77)
Lite svårt när tydligen de flesta ville vara ute i buskarna, men efter någon låt kommer riktigt bra med folk in och kollar.

1/5 Tre backar - Sthlm (Charta 77, Troublemakers)
Riktigt mycket publik och det går bra för alla banden , Charta har lite brådis till ett födelsedags kalas neråt landet och börjar. Troublemakers visar definitivt var skåpet ska stå. Få band rockar mer än de en bra kväll.

2/5 Rockborgen - Borås
(Charta 77, Troublemakers)
Hyfsat med folk men mest för Troublemakers skull, vi gör ingen av våra bättre spelningar. Vi sover på ett kollektiv i närheten. Curres två äldsta barn är med på resan och tycker det är kul men lååång bilresa.

22/5 Klubb Allan - Trelleborg (Radioaktiva Räker)
Linus från Dennis & Dom blå.., är med för att se Chumbawamba som ska spela i Köpenhamn. Spelningen går bra trots att det nästan är sommar, Under natten besöks nattklubb där otroligt nog delar av bandet inte blir utslängda

23/5 Pir 16 - Helsingborg (Radioaktiva Räker)
Trevligt ställe och det kommer publik , KKPA från Trelleborg spelar också. Vägg i vägg ligger Tivoli som är konsert ställe och nattklubb dit vi givetvis går efteråt. Linus kommer tillbaks från Köpenhamn och ansluter på discogolvet. Mellberg lyckas ramla från ett bord och krossa den fulla ölflaskan som han händigt stoppat innanför brallorna. Hans natt slutar på akuten, vi andra går till lägenheten och sover.

29/5 Flak runt byn - Åkersberga

Vi spelade på ett lastbilsflak för en kille som tog studenten. Hämtning utanför skolan och sen snurrade vi runt på byn någon timme. (Bild)

30/5 Tommys Grill - Åkersberga
Det är kul att allt inte är som förr i tiden. Då när man ibland blev jagad av raggare som höll till på just Tommys Grill.. , nu spelar vi där och alla är glada..

6/6 Mera hitlåtar festivalen - Handen

Världsklass som alltid.

11/7 Tegelbruket - Högsby (Bad Cash Quartet, Roadrunners mfl)
En av Winbergs drömmar går i uppfyllelse. Att få ligga på rygg på en bardisk och dricka öl direkt ur öltappen. Det var 2.8 folle som tur/synd var. Annars var det en halvdan festival, det gick bra att lira och det blev lite drag, men rätt lite folk och mycket väntan med frisbee och basket, det är alltid kul med utomhus arr. Arrangörerna tyckte vi var bra gossar och beklagade sej rätt mycket över hur svinaktigt Bad Cash Quartet betett sej dan innan, ja se de ungdomarna.. (Flyer)

15/7 Fregatten - Åkersberga
(Dee Snider)
Mäktigt, även om jag inte till fullo förstår hur tuff den tomten tydligen är eller har varit. Större delen av Dee Snider crewet bestod av jönsiga amerikaner som var otroligt långsamma med allt, vi han knappt checka ljud osv. När Mellberg Fråga nån i bandet hur det gick osv, mumlade killen nåt tillbaks och sa att mellis skulle va glad att han talade med honom, jisses en sådan hybris. (Annons)

15/8 Himmlarock - Leksand (Voice of a generation, Brazzaville mfl)
Tyvärr regnade det nästan hela dagen så istället för att ha det gott i gräset hängde vi i logen mest hela dagen, tydligen brukade det vara över 1000 pers på himmla rocken , men som sagt regn är inte kul, särskilt när hela publik området är en kraftigt sluttande grässlänt. När vi väl kom i gång sent på kvällen var det trots allt massa folk framme vid scenen som röjde, Curre ordnade lersimnings tävling under spelningen och vi hade kul. (Bild)

22/8 Sergelstorg - Sthlm
En annan idé förutom Förortsturnén med Raketerna som vi snott från Ebba Grön. Vi fixade polistillstånd, hyrde elaggregat, sånganläggning och en lastbil. Riggade i ordning allt ute i Åkersberga vid replokalen och körde sen in till stan och ner på plattan. Jättemycket folk kom och kollade och allt funka kanon. Ett bra sätt att spela för publik som annars aldrig skulle kolla oss. (Tillstånd)

6/10 Lyckeby fritidsgård - Vendelsö (Ohlson har semester production)
Ny förortsturné med Dennis. Det kunde börjat bättre.. Curre är på sjukhuset med en av sina döttrar och kommer inte iväg som vi alla hoppats på , lite sent att ställa in när publiken redan har kommit, jag lyckas övertala Mellis och Winberg att vi kör några låtar de kan sjunga, Lite tränande i logen och försök till peptalk, Det låter riktigt illa när vi lirar , men jag inbillar mej att de ungar som var där minns det som en kul grej ändå.

7/10 Lagret - Tumba
(Ohlson har semester production)
Curre tillbaks, Ett riktigt bra ställe där Söder som spelade in "Så fel som bara…) jobbade. Revansch för dagen innan.

8/10 Centrumgården - Kista
(KKPA, Ohlson har semester production)
Halvdant med folk, trist för KKPA som åkt upp från Trelleborg.

10/10 Ungdomshuset - Skarpnäck (KKPA, Ohlson har semester production)
Väldigt lite folk här med tyvärr, vi lirar lite biljard och kollar varandra

23/10 Galaxen - Sollentuna (Wolfpack, Cosa Nostra)
Folkets hus lokal, i källaren hade de gjort i ordning kanon bra som en riktig rock klubb, Men vi spelade uppe i stora salen, för att PA killarna inte orkade bära ner grejorna. Det funkade ändå men det kändes lite surt när man visste hur bra det kunde varit.

6/11 Hos Perssons - Motala
En av våra märkligaste spelningar någonsin. Micke Persson som ordnat spelningar, köpt och sålt skivor åt oss genom åren , fyllde år och ville i första hand ha Helloween som band i sin villa, de kunde inte men andra valet Coca kunde.
Vi lirade i hörnet av hans vardagsrum inför hans polare, käkade lite buffé, drack groggar och trivdes. Micke sjöng till en Helloween cover vi repat in och senare framåt natten körde vi lite mer utan Curre som gått och lagt sej.

20/11 Tre Backar - Sthlm (Ohlson har semester production)
Släppkalas för Dennis platta och även hans födelsedags kalas. Vi var fin klädda i slips och skjorta hela bandet, brände av lite bomber och det var bra ös i den proppfulla lokalen. (Bild)

5/12 Borgen - Eskilstuna
Ännu ett födelse dagskalas. Folkets hus lokal ute i skogen, och massa dårar som blev ändå tokigare framåt natten. Det bjöds på gratis sprit i obegränsade mängder.

12/12 Fregatten - Åkersberga
(7 & en halv)
Lussevaka i bullerberga, I 7 & ½ var spelade vår gamle basist Ostron så det var lite kul att se. Ställets ägare sa med väldigt bestämd röst till Mellberg och mej att vi INTE skulle ha efterfest med hans barpersonal..

17/12 Kafé 44 - Sthlm (Charta 77, CSKA Topper)
Tradition och fullt hus, CSKA ..heter numera bara Topper och har repat ihop sej riktigt bra. Jag hade köpt två rejäla stjärn och rök bomber som vi brände av, så luften i lokalen blev om möjligt ännu äckligare, Curre kräktes direkt efter spelningen. Något i bombröken är tydligen inte bra för honom. (Ljud)

1999
26/3 Huset - Hudding
e (Twisted eyeball mfl)
Ungdomshus som var väldigt bra. Vi är lite ringrostiga men det lossnar efter några låtar.

29/3 Studion - Stockholm (Släppkalas för Blåränderna går aldrig ur)
Knökfullt med djurgårdsfanatiker och mycket trevlig stämning. Det sjungs ramsor och dricks mängder av djurgårdsöl. Otrolig respons när vi spelade, folk sjöng med så de dånade.

1/4 Greven - Bollnäs
(Blowball)
Blowball pojkarna ordnade en liten norrlandstur. Greven var tyvärr ett riktigt nerköp. Damen som drev stället trodde av vi hade mikrofoner med oss, "Det har alla, det är bandets ansvar". Mycket strul hit och dit, Det letar sej dit närmare 100 pers trots allt. Damen hävdar att hon visst annonserat. Två affischer hade hon nämligen satt upp. En vid entré dörren på krogen och en på andra sidan gatan vid musik affären. Ingen seriös sovplats ordnad heller. Blowball pojkarna känner sej lite skamsna eftersom det var de som bokat spelningen.

2/4 Musikhuset - Ö-vik (Blowball)
Kalas att komma till proffsarrangörer efter misären i Bollnäs. Som vanligt kul och bra drag. Jag var tyvärr rejält sjuk med hög feber, så när resten av ligan tillsammans med trevliga Ö-viksbor åkte hoppbacke på natten låg jag o sov. Winberg var rejält blå och röd slagen på armarna dan efter kan jag intyga.

3/4 La bamba - Ånge
(Blowball)
Ännu mera strul, egentligen skulle vi spelat på ett annat ställe, men de fick plötsligt för sej att det inte gick att ordna spelning just den dagen, alltså pizzeria "La Bamba" . En helt normal liten krog, som fylldes rejält. Tyvärr fick vi noll pengar men kul var det ändå.

10/4 Tommys - Åkersberga (Blowball)
Från Ånges Pizzeria till Bullerbergas utbyggda korvmoj.

17/4 Studion - Stockholm (Charta 77, Troublemakers)
150 pers kom och kollade, bra drag för alla banden. Troublemakers med Blomgren i jättefin kavaj härskade som vanligt. (Flyer)

23/4 Grand - Uppsala (Charta 77, Radioaktiva räker, mfl)
Nordiska samfundet mot plågsamma djurförsök ordnade och det kom massa folk, skitkul att Uppsala äntligen funkar bra för oss. Vi och Charta åkte sen vidare mot norrland på kvällen/natten. Vi sov på Pipeline i Sundsvall.

24/4 Hamnmagasinet - Umeå
(Charta 77, Slutstation Tjernobyl, mfl)
Kanonställe. Vi hade inte rätta flytet på spelningen men det gick rätt bra ändå. Arrangörerna var jätteglada för det kom bra med folk för de hade blivit rätt tråkade av andra musikmänniskor som hävdat att vi aldrig skulle locka någon publik.

8/5 Geoffreys - Täby
Väldigt bisarrt annonserad spelning. Det stod nåt om After beach feeling på affischerna och Djurgårdens stolthet mm mm. Det funkade hur som helst. Normal förortskrog fylla.

5/6 Mera Hitlåtar festivalen - Handen (Entombed, Sundström, Starmarket, mfl)
Kul som alltid. Lilla scenen och tokröj. Entombed var skitkul att kolla. Mitt i allt tufft, babblade de om Tompa Ekens goda bullar. (Ljud)

12/6 Sätunaparkfestivalen - Märsta
Stor gräspark med en gratis festival, precis sånt jag älskar. Tyvärr inte särskilt mycket publik men det var kul ändå. Korvgrillning bakom scenen och folköl i gräset. Det stod ett gäng och vrålade efter Djurgårdslåtar när vi spelade.

24/7 Rajtantajtan festivalen - Torsåker
(Speaker, Welfare, Radioaktiva Räker mfl)
Lysande arrangemang. En jättefin hembygdsgård långt från bostäder med gräsmattor och mys. Alla välkomna med eller utan dricka. (det är ju Hofors trakter) Bra stämning, jag sitter och kränger plattor under eftermiddagen.
Vi spelar näst sist, innan Speaker. Det går kalasbra och alla är glada. I tumult efteråt undrar Winberg vart vår Bäver tagit vägen, i samma stund ser vi honom på scenen när Speaker spelar, klängandes på sångaren..

28/7 Sergelstorg - Stockholm
För andra gången, ett eget arr på plattan. Inget regn den här gången heller, däremot säkerligen 150-200 i Djurgårdströjor, skitkul. (Bild)

29/7 Café 1 - Ljungby
Dag två på vår lilla sommarturné. Inga större förväntningar på en torsdag mitt i sommaren i Ljungby, men det dyker upp massa människor och allt blir skoj. Mycket bra arrangörer och ställe. Vi gör en riktigt bra spelning och sen blir det kalas och flipper mest hela natten. (Tidningsklipp)

30/7 Golden - Malmö (Adrastia)
Med hjälp av vår kompis Tove lyckas vi äntligen få till en spelning i Malmö. Tyvärr är pizzeria ägaren väldigt hård med åldersgränsen och en hel del får inte komma in. Det kommer ändå fullt tillräckligt med publik för att det ska bli fart. Senare blir det disco på Kb och natten avslutas med bad på Ribban, innan vi törnar in hos Tove. (Bild)

31/7 Emmausfestivalen - Växjö (Gatansparlament, Reaktor mfl)
Något slitna efter flera dagars spelande och andra aktiviteter. Det är guldväder och vi blir överlyckliga när vi ser att det ligger ett utomhus bad precis bredvid folkparken där vi ska spela. Vi smusslar med lite folle, badkläder och knallar dit direkt. - "Sorry grabbar vi stänger nu" , säger tråkmånsen till badvakt. Vi lyckas tigga till oss ett snabbdopp ändå. Lång väntan tills vi ska spela, tyvärr ligger scenen inomhus och det är sol. Det funkar ändå och massa galningar härjar framför scenen. Vi kvartar på ett jättemysigt vandrarhem vid en sjö där det blir frukost vid bryggan och ett litet morgonbad. (Bild)

27/8 Kapten Krok - Åkersberga
Ännu en sylta i Bullerberga, rätt lite publik men vi trivs ändå. Fullt sjå att få med mej bävern i taxin hem på natten. Han har nämligen hittat lakritsshotsen. Väl i taxin börjar han svamla rejält om royalties papprena som han har analyserat. Det blir en jobbig färd, men till sist kommer jag hem till slafen.

28/8 Djurgårdens träningsanläggning - Stockholm (kaknäs)
Järnkaminerna har en årlig fotbollsturnering för fansen och denna gång skulle vi uppträda på slutet. Tyvärr regnade det massor mest hela dagen. Det slutade när vi körde och det vart riktigt kul fast det inte var så många där, förutom de som spelat i turneringen. Känns lite märkligt att spela knappt en halvtimme efter allt riggande av ljudanläggning.

9/10 Kafé 44 - Stockholm
(Beat Butchers 15års kalas : KG, Radioaktiva Räker, Ohlson, mfl)
En höjdarkväll. Det är fullt ös när alla band lirar och lokalen är smällfull. Vi spelar sist och alla ni som varit där någon gång kan tänka er vilken hetta det var när vi skulle spela. Bastulikt innan vi ens börjat. Jag fattar inte hur publiken orkade att röja, men det gjorde den. (ljud)

29/10 IDG - Stockholm

Mycket märkligt. Curres jobb, de hade tjatat på honom många gånger om att vi skulle spela och till sist sa han ja.
Baxa ljudprylar för fulla muggar och sen lira 25 minuter för väldigt förvånade människor. De hade ingen aning om att Curre skulle spela på deras fredagspub. Vi (jag) blev också förvånad för många verkade tycka att vi var bra.

Fortsättning följer...


 
 
  Beat Butchers HB c/o Mårten Tolander Fredmansgatan 7a 1tr 118 47 Stockholm