Tillbaka till huvudsidan      

band
bandografi
demos
diskografi
nyhetsmail
bolagets historia
länkar
mp3
nyheter
postorder
för samlare
spelningar
texter
t-shirtografi
videos

info


   
 
 
    - GIGOGRAFI


Coca Carola

Här kan du läsa om alla spelningar bandet har gjort hittills. Vilka de har spelat tillsammans med. Läsa små anekdoter om de flesta konserterna och även se affischer, artiklar,flyers, videoklipp, höra ljudklipp och se foton från många av dem. Allt är uppdelat årsvis.

För att lyssna på Mp3orna behöver du en spelare som klara av mp3-formatet som Winamp..
För att se videoklippen behöver du Real player 8

[ 1986-1990 ] [ 1991-1994 ] [ 1995-1996 ] [ 1997-1999 ]
[ 2000] [ 2001] [ 2002] [ 2003] [ 2004]
[ 2006 - 2014]

2000
20/4 Skärblacka
- Folkets hus
Första spelningen med Feber skivan i bagaget. Kul att få lira i Skärblacka. En gammal musikföreningsmetropol, främst känt för alla reagge band. Tyvärr gavs arrangörerna dagarna innan spelningen beskedet att lokalen inte fick användas. Folkets Hus bokades kvickt och konserten kunde genomföras. Inte så mysig lokal men vi gjorde en fullt godkänd premiärspelning. Sov i ett stort fantastiskt lerlagt stationshus.

21/4 Ålem – Stationshuset
Nu var det dags att spela i ett stationshus. Det var längesedan tågen stannade i Ålem. Vi kollade lite hockey på lokala Pizzerian, njöt av första vårsolen och hade det gott. Till spelningen det dök upp en hel del människor någonstans ifrån. Ett helt gäng smågrabbar som alla köpte cocakepsar. Vi sov i ett replokalshus och killen som följde med som någon slags övervakare såg märkbart förbryllad ut när vi satt och pratade mat och recept mest hela natten. (Tidningsklipp)

22/4 Trelleborg - Klubb Allan
Vårat favorit Skåne ställe. Den här gången kommer det väldigt mycket folk och alla är på topp humör. Vi gör en kanonspelning. Sen ska vi alla gå på nattklubb men det är bara köer och stängningsdags överallt. Jag chockar arrangörerna med att diska hela deras monsterdisk på morgonen efter. Får en stilig klubb Allan tröja som tack.

23/4 Svedala - Gamla Brandstationen
Ännu ett favoritställe. Arrangörerna minns och pratar fortfarande om efterfesten som var sist vi spelade i Svedala..
Tyvärr kommer det riktigt lite publik men vi öser på ändå, KKPA spelar också. Precis som förra gången förvandlas alla arrangörer till partydjur efteråt. Curre har brådis hem dan efter och avfärd är planerad till soluppgången typ. Jag är taktisk, tar glatt emot ett par tequila för att sen gå och törna i bilen ! Sover tills vi gör första tankstoppet och är helnöjd.

30/4 Hofors – Zero
Utomhus, Valborg, Hofors !! Massa folk men de flesta irrar mest omkring och det är inget större sug efter att kolla på oss. Det blir lite ofokuserat från oss med. Vi träffar den gamle Räk gittarristen Torro och det var kul, vi blir efter spelningen iväg lurade på miserabel efterfest.

5/5 Göteborg – Jailhouse
Äggets ställe och vi är fulla av förväntan. Tyvärr visar det sej att Hives, Int. Noice Conspiracy mfl spelar på ett annat ställe i stan och de flesta vill uppenbarligen se dem. Tack o lov är stället litet och de som är på plats röjjer på. Två galna norrmän dyker upp och pratar massa som vi har svårt att förstå.

6/5 Fredrikstad - ST Croix huset (Norge)
Med norrbaggarna i bilen åker vi mot Norge. En trevlig tripp med frågesport osv. Det är strålande sol och vi bänkar oss på lämplig uteservering i Fredrikstad i väntan på soundcheck. Vi blir snabbt varse om att pilsner inte är gratis i Norge.
Spelningen går halvbra för oss, vi tappar nog koncentrationen eller något sånt, lite småstrul med monitor som pajjar osv.
Det känns som det bara är halvfullt i lokalen men arrangören säjer att det är utsålt så det får vi väl vara nöjda med.

12/5 Stockholm - Tre Backar
Första Sthlm spelningen med ”Feber” skivan ute och bra med publik. Tyvärr är det tragiskt att se ett klassikt ställe förfalla. Nu är t.o.m en Decibel mätare på plats som bryter strömmen om musiken går över en viss nivå, som är väldigt låg. Helkass helt enkelt. Vi trixar och kämpar med ljudinställning i flera timmar innan spelningen och det går nästan bra. En gång bryts strömmen under spelningen.

19/5 Härnösand – Kåren
Ännu en Norrlandstur med Blowball. Det funkar prima och det är mycket publik i Härnösand. Jag säljer massa skivor och vi stortrivs. Vi bor i något slags radhus utan en pinal förutom sängarna vi sover i. Jag blir skapligt rastlös på morgonen när jag vaknar ett par timmar innan de andra.

20/5 Sollefteå – Amatörteatern
Jättefint stort trähus. Vi satsar lite pengar på fotboll, går på bolaget och bänkar oss sedan framför tv för att kolla Tipslördag. Vi hinner med lite boule och mys i solen också innan det är dags för spelning. Fantastiskt mycket publik kommer och det går bra för alla band. Tokös när vi kör igång, tyvärr går strömmen efter några låtar och ingen verkar veta vad som hänt. Händige Curre hittar felet och spelningen kan fortsätta. Delar av sällskapet går på ortens svartklubb på natten. Kalasställe det med. En liten replokal med bar och folk som jammar för fullt. Hela byn verkar känna till stället.

27/5 Åkersberga - Skutancentrum 12:00 skivaffären
Som de stora banden, lira i skivbutiker.. Känns jätte konstigt att spela mitt på dan på golvet i skivaffären. Det är något slags jubileum för hela centrumet och det är en hel del människor som tittar eller går förbi. Kul med en lite udda grej. Skivsignering som sej bör efteråt (Tidningsklipp)

27/5 Åkersberga – Tommys
Senare på kvällen har vi lite försenat kalas för ”Feber” Vi bjuder på Tacobuffé och pilsner till alla gäster. Fåniga tävlingar och framför allt spelar vi ett ösigt set.

31/5 Åkersberga – Flak runt byn.
Årets studenthämtning, det är svårt att stå eller sitta på ett lastbilsflak och spela när bilen kör, men kul som attan och killen vi lirar för vekade bli glad. Lite pilsner och smörgåstårta efteråt.

1/6 Umeå – Hamnmagasinet
Vi tar definitivt revansch från förra gången, Ubba är med och lirar också och det går bra för oss alla. Rätt bra med publik och många bekanta ansikten.

2/6 Skogsnäs
– Kulturhuset
Vilken höjdare, efter att i många år bara hört talats om stället så får vi lira där. Det första vi ser när vi kommer dit är en ”kör sakta ” skylt som någon ändrat på och istället skrivit ”kör fort”. Det är en by där det bor ett gäng familjer och de är rätt så självförsörjande, eget sågverk, skola mm mm. Vi spelar i samlingslokalen/krogen, där folk tar av sej skorna innan de går in ! Kanonkul ,vi spelar först sen Ubba. Efter det är publiken rejält igång och kräver att vi ska köra ett set till. Det var bara att hänga på sej grejorna och dra 8-9 låtar till. Vi avslutade med ”Livet är en fest” tillsammans med Ubba. Dessutom var det min 35årsdag och jag hade fri bar hela kvällen och natten… (Bild)

3/6 Haninge – Mera hitlåtar festivalen
Lång bilresa ner till Haninge. Solen skiner i Sthlm och vi plockar genast fram fotbollen när vi fixat med backstagepass och annat. Det går som vanligt lysande att spela där och arrangörerna säger som vanligt att vi ska spela nästa år med.. (Bild)

9/7 Kalmar – Carlssons
Inför Kalmar –Djurgården har Järnkaminerna arrenderat nattklubben Carlssons mitt på söndagen. Måste ha varit en lysande affär för krögaren. 700 törstiga djurgårdare som är där mellan tolv och fyra på dagen och häller i sej pilsner. Vi kör två set och lokalen håller nästan på att gå i bitar av trycket. Helt makalös allsång och stöd från publiken. Tacksammare publik finns nog inte. Sen går vi alla på matchen som tyvärr Kalmar vinner.

17/7 Sthlm - Kafe 44 (Tompa Ekens 50års kalas)
Legenden fyller år och självklart vill vi vara med och gratta. Vi spelar några låtar rätt orepade inför Johansson, Sundström och andra som gör oss lite stirriga. Ubba, Strebers !!, Charta mfl spelar också några låtar. (Bild) (ljud)

29/7 Torsåker - Rajtan Tajtan festivalen
Efter förra årets succé ser i alla fall jag rejält fram mot festivalen. Tråkigt nog går det åt pipan. Vi får knappt någon information om vad som gäller och när jag till sist hittar en lapp med speltiderna ser jag att vi ska köra redan vid tre tiden. Jävligt trist och sen låter det apa på scenen. Vi spelar skitdåligt och blir lite snea. Under kvällen kuppar vi på Räkernas avskedsspelning och slaktar en av deras låtar.

3/8 Stockholm – Sergelstorg
Tredje året på raken och inget regn nu heller, massa folk och allt gick bra. (Videoklipp)


5/8 Lindesberg – Augustibuller
Gratisfestival med massa höjdarband. Winberg och Curres familjer följer med och vi har en gulddag i solen. Vi spelar på den mindre scenen rätt sent och publiken blir helt vild. Vi gör en riktigt lysande spelning och Birdnest Stefan Tackar för showen när vi ser honom på vägen hem. Ljudteknikern står och diggar järnet med. Efteråt kommer han fram och säger : äntligen ett bra band, jag har stått och mixat hela festivalen…

18/8 Skarpnäck (Sportfältet)
I samband med skolstart och en fotbollsturnering ordnas detta i ett tält vid sportplatsen. Småkul, Dennis gör sin sista spelning på väldigt länge och de gör en värdig avslutning. Vi spelar helt ok. Tråkigt nog är det lite stök i närheten och en kille spränger bort sin ena hand med en hemma gjord bomb precis innan vi ska spela. (ljud)

19/8 Sthlm – Gärdesfest
Gärdesfest flyttad till Skeppsholmen och inte fri entré heller. Lite trist. Vi blir desto gladare när vi kommer dit och det är as mycket människor där. En helskön blandning med gamla hippies, små punkare, hip hopare och vanliga dödliga. Vi spelar på den mindre scenen och tyvärr är tidsschemat råpressat, vi får knappt köra en halvtimme trots att publiken tjoar och vrålar efter mer. (Bild)

16/9 Oslo (Mars) tillsammans med Charta 77, Ubba
Curre och Linda åker separat dit, vi andra får åka i chaffis Kennets flådiga 70tals Caprice. Känns som man är med i Beastie boys Sabotage video. Bilen tvärdör givetvis i Västerås och efter massa strul och hjälp på verkstad kommer vi vidare. Anländer en smula försent men backlinen är inte ens på plats.. Massa mer strul och bärande av förstärkare. Det blir spelning av till sist och det går strålande. Norrmännen och norrdamerna sjunger med i våra texter och vi blir lyckliga.
H-son från Troublemakers bor i Oslo och propsar på att vi ska bo hos honom. Han och hans flickvän är lite glada i hatten och hittar knappt själva. Vi går i evigheter, Winberg snubblar och stukar foten osv. Till sist tar vi taxi och efter varsin gonatt pilsner somnar Kennet, jag och Winberg. Curre och Linda bor på Hotell och Bävern är på partaj. (Videoklipp)

6/10 Sthlm – Clampers
Ett väldigt strulande. Ingen stämbox. Den glömdes i Oslo. Säsongspublikrekord för stället men vi gör ingen lysande insats. En del öser på bra ändå. (
Bild)

20/10 Ljungby – Café 1 (Senap)
Besök nummer två i Ljungby. Det kommer ännu mer publik än sist och flippret funkar. Spelningen går kalasbra och allas humör är på topp.

21/10 Falköping – Dixi (Mähälium mfl)
Stället ser lika småskabbigt ut som för flera år sedan när vi spelade sist. Men det är goa arrangörer och det väger upp mycket. Vi lirar bowling innan soundcheck, Curre storvinner. Sätter oss på en liten pub och kollar fotboll. Falköping verkar befolkas av ovanligt många UFOn och inne på krogen möter vi troligen det största. En kille som ena stunden sitter vid ett bord dyker helt plötsligt upp iförd maskering som liknar nåt mellan fantomen och ringaren i Notredam.. Helt otroligt overkligt. Vi förstår fortfarande inte vad som hände. Det går bra att spela framåt kvällen och drygt 100pers har letat sej dit.

27/10 Sthlm
– IDG
Återbesök på Curres jobb. Väldigt bekvämt må jag säga. Rigga lite grejor direkt efter jobbet, spela vid sextiden, nästan gratis bar. Dessutom diggar de stenhårt. Vi är heltaggade och kör en guldspelning på 8-10 låtar.

3/11 Uppsala – Kafé Genomfarten.
Litet fik med spellokal på övervåningen. Jag Winberg och Mellis flipprar i flera timmar i väntan på spelningen. Det dyker upp rätt bra med publik och Curre kommer framåt aftonen. Han har skaffat stiliga munkjackor till oss allihop.
Det är rätt konstig monitor på scenen men det går bra att spela ändå. Publiken dansar inte direkt men sjunger med desto bättre.

18/11 Norrköping
– Popstop
En helt ok krog som kör spelningar mest varje dag. De har haft väldigt lite folk senaste tiden och jag nojjar en smula. Det ordnar sej med publik och jag lugnar ner mej. Det blir en väldigt bra och rolig spelning som vi avslutar med Bältmännen låten ”Hur gammal är en säl” med deras sångare Pelle Zettersten på sång. Scenen blir totalt invaderad. Dagen efter hälsar vi på Pelle vid hans jobb på Kolmården och rider på elefanterna som han sköter. Ett helt överlyckligt band åker sedan hem.
(Bild)


Fortsättning följer...


 
 
  Beat Butchers HB c/o Mårten Tolander Fredmansgatan 7a 1tr 118 47 Stockholm