Tillbaka till huvudsidan      

band
bandografi
demos
diskografi
nyhetsmail
bolagets historia
länkar
mp3
nyheter
postorder
för samlare
spelningar
texter
t-shirtografi
videos

info


   
 
 
    - GIGOGRAFI


Coca Carola

Här kan du läsa om alla spelningar bandet har gjort hittills. Vilka de har spelat tillsammans med. Läsa små anekdoter om de flesta konserterna och även se affischer, artiklar,flyers, videoklipp, höra ljudklipp och se foton från många av dem. Allt är uppdelat årsvis.

För att lyssna på Mp3orna behöver du en spelare som klara av mp3-formatet som Winamp..
För att se videoklippen behöver du Real player 8

[ 1986-1990 ] [ 1991-1994 ] [ 1995-1996 ] [ 1997-1999 ]
[ 2000] [ 2001] [ 2002] [ 2003] [ 2004]
[ 2006 - 2014]

2002

26/1 Ösmo – Folkets hus (STABB mfl)
Ung vänster arrangemang som funkar fint. När vi anländer hör vi Coca från en bilstereo och märker strax att ljudet kommer från polispiketen som står på parkeringsplatsen. (bild)

1/3 Avesta – Qlturhuset (Köttgrottorna, Charta 77)
En gubbrock kväll i dalarna. Som alltid kul att träffa ligan. Inte ofta vi spelar ihop med kg nuförtiden. Trasig monitor när vi spelar som gör att vi inte hör ett smack , inte blir det roligare av att teknikern efteråt kommer gående och glatt säger –nu hittade jag felet ! Inte vår bästa insats vi gjort men godkänt inför en fullsatt lokal.

7/3 Stockholm – Kafé 44 (Distemper)
Första spelningen tillsammans med våra Ryska vänner. Som vanligt fullt och bastuvarmt.
Efteråt går jag med dem till Carmen för lite pilsner, jag får där fullt sjå med att förklara för dem att öl man köper på krogen drickes där och inte på gatan utanför och medhavd vodka bör man inte dricka på krogen heller. De är tursamt rätt loja efter föregående natt på Finlandsbåten. (bild)

8/3 Alvesta - Prästängsskolan 13:00
Coca gör en lunch spelning inför storögda skolbarn. Rätt märkligt men kul.

8/3 Älmhult – Nanys (Distemper)
För första gången i Älmhult. En liten pub där vi lirar i källaren, Vibrators har spelat där !
Det kommer en del folk och det blir bra ös både för oss och för ryssarna.
Vi sover på någon slags fritidsgård där stor del av natten spenderas på biljard. (bild)

9/3 Trelleborg – Klubb Allan (Distemper)
Ännu ett besök på favvohaket, tyvärr blir det strul på vår spelning och vi tappar gnistan totalt.
Det går desto bättre för Distemper som gör stor succé. Som vanligt blir det fest natten lång men jag som har haft feber hela turnén, smiter tillsammans med våra chaffisar iväg till ett hotell och kvartar. (Bild)

22/3 Falun – Student kåren
Vi kommer dit kraftigt försenade men det visar sej vara hel lugnt. Folk kommer sent.
Helt ok med publik och stämning. Till sist hamnar vi på efterfest men diktator Mårten bestämmer att nu skall vi minsann sova ! efter ha varit där en kvart. (Bild)

23/3 Skänninge – Skänninge gården
Gala med massor av band från trakten. Mycket seriöst ordnat och bra på alla vis.
4-5 hundra pers svettas när vi spelar. Vi bor på ett fint vandrarhem i Mjölby.
Försöker få oss en gonatt pilsner men Mjölby bjuder bara på ett tragiskt ställe med där vi inte pallar mer en en halvtimme. Det blir istället lite flipper i videobutiken innan John Blund. (artikel)

27/3 Stockholm – IDG
Curre skall sluta på sitt gamla vaktis jobb och vi lirar i samband med avtackningen.
Enkelt och småskoj.

5/4 Stockholm – Clampers (Chinaski)
Nästan fullt, inte lika mycket polare som föregående spelning på samma ställe.
Kanske bra för oss, för i alla fall jag tycker vi gör vår bästa spelning där hittills.
(bild)

1/5 Uppsala – Grand (Fattaru mfl)
Kul att lira med lite hip hop gäng, även om de nu inte va direkt kontakt sökande..
Inte särskilt mycket folk när vi lirar.

12/5 Sundsvall – Avenyn/ Melody
Årets Djurgårds spelning, lika kul som tidigare års. Ca 900 pers som sjunger för allt de är värda. Den här gången har vi lyckats få Järnkaminerna att förstå vikten av bra inspelnings utrustning och en riktig tekniker. Alltså har vi med oss herr Borg som gjort våra två senaste skivor. Det hela resulterar i en riktigt bra liveplatta därifrån.
Inte ens soppatorsk på vägen hem kunde sänka vårt goda humör. (ljud)

17/5 Stockholm – Gärdes skolan
Nytt försök efter att vi vart tvungna att ställa in tidigare. Av någon anledning kommer det väldigt lite publik. Kanske för att affischering bara varit i o kring skolan. Det går helt ok att lira ändå.

31/5 Åkersberga
– Tommys
Grilltommy ville ha dit oss igen. Inte särskilt mycket folk , men som vanligt Bullerberga fylla. Vi kanske spelar lite för tidigt, senare på kvällen fylls haket på.

1/6 Finspång – Parken (Transport league, Super Cricket mfl)
Utomhus premiär för säsongen och givetvis spöregnar det på vägen dit. Tack o lov slutar det och så sakteliga letar sej publiken tillbaks till parken. Det går prima att lira och responsen är bra. ( video )

2/6 Stockholm – Sergels torg (Sthlm 750års jubileum)
Min födelsedag och i vanlig ordning spelning. Kul att få vara med när stan firar. Extra kul att vi hamna just på plattan där vi ordnat flera spelningar själva.
Nu var det ”något” större scen än det lilla lastbils flaket vi kört på tidigare.
När vi kommer två timmar innan vi ska lira 22:00 är torget i princip tomt på folk, men tio minuter innan vi ska köra är där bystat med folk i alla åldrar, kalas kul. (bild)

6/6 Norrtälje – Ungdomens hus (Ubba, Varnagel, Slutstation Tjernobyl mfl)
Nästan våra hemtrakter. Stort betong rum med usel akustik gav inte de bästa förutsättningarna. Det gick att lira ändå och publiken blev glad. (bild)

29/6 Timrå – Smack festivalen (Skandera, Dismember, Satrinine mfl)
Utomhus och spöregn igen såklart. Det formligen häller ner i över en timme och jag står och söker skydd i ett försäljning tält med alla Coca skivor. Regnet slutar lagom tills vi ska spela Och helt otroligt nog är det massa folk kvar på festivalen som uppenbarligen väntat på oss. Sånt värmer.. (artikel)

4/7 Malbork – Rubiko – Polen
När vi hittar rätt gatunr och jag får hjälp av diverse gubbar på gatan att hitta stället är förvirringen total. Stället är nedlagt hävdar de, och detsamma gör tanten på puben i kvarteret.
Vi lyckas få tele kontakt med vår polske turné fixare som raskt ringer dit en tjej som kan engelska ! Hon ursäktar sej och de hade inte väntat oss dit så tidigt ! Stället finns men måste städas mm .
När vi väl släpps in flera timmar senare rullar allt på bra, ca 50 pers dyker upp till det gamla stallet. När vi kört vårt set envisas arrangören med att vi borde köra en gång till lite senare, snälla som vi är gör vi givetvis det och alla blir glada (affisch)

5/7 Naklo – Szulernia – Polen
Ett par trappor upp i ett rätt skabbigt hus, men en helt ok klubb.
Det är ett par band innan oss så vi börjar inte lira för än vid halv ett på natten. Mycket folk men många har börjat krokna av pilsner och diverse droger de gladeligen stjälper i sej.
Det går bra att spela, men mot slutet dyker en kille upp på scenen och babblar massa på polska och en stor del av publiken försvinner, efteråt får vi veta att det var slagsmål.
Arrangören blir lite besviken när jag och resten av bandet drar till bussen och sover istället för att efterfesta med dem så fort de stängt klubben 05:00. (bild)

6/7 Olecko – Tawerna – Polen
Mycket mysigt trähus vid en sjö och med en stor uteplats där vi serveras otroligt mycket och välsmakande mat. Ett rätt bra förband som bla kör massa Ramones låtar.
Det blir en bra Coca spelning, skönt med en trä byggnad där ljudet inte studsar på samma sätt som föregående dagars betong bunkrar. Vi babblar med massa polacker, dricker pilsner och lirar flipper innan vi rullar mot Tennis klubben där vi skall sova. (bild)

7/7 Monki - Bibliotek – Polen
Det som skulle varit utomhus och gratis blev varken det ena eller det andra. Synd särskilt som det var stekhett och blå himmel.
6-7 band körde innan oss lite metal lite ska och lite punk. Delar av bandet spenderade större delen av dagen på byns troligen enda öppna restaurang. Den andra halvan vart en smula nevös och inte helt nöjd med läget. På något vis lyckades vi genomföra spelningen hyfsat säkert ändå.
Vi fick bryta i förtid eftersom arrangören medelst gevärshot från polisen tvingades avbryta hela arret.
Eftersom vi hade planerat att hinna åka förbi Auschwitz innan morgon dagens spelning kunde vi inte stanna kvar, vilket gjorde arrangören lite ledsen. De hade fixat fina rum till oss, på stället där en del redan varit under dagen. De skulle bjuda alla i vår buss (16 pers) på käk och hade ett helt fat öl reserverat åt vårt sällskap… Behöver jag säga att jag höll käften om allt det för alla andra. Kanske elakt men att missa möjligheten att få se Auschwitz/Birkenau överväger nog för de flesta ännu en dag/natts partajande när de nyktrat till var min tanke.
(bild)

8/7 Sosnowiec – U Desmonta – Polen
Efter ha gått runt i lägrena ett par timmar var det ett dämpat gäng som anlände till den sista spelningen.
Ett höjdar hak som körde spelningar nästan varje dag. Inget förband och måndag gör att det inte är särskilt många där men 50-60 pers dyker upp och entusiasmen är det inget fel på.
Jag hamnar med några polacker som promt ska bjuda på billigt vin som smakar satan, bara att tacka o dricka.
Hela taket är draperat i engelska flaggor men arrangören kan inte ett ord ändå. Tack o lov dyker det upp några tjejer som kan tolka min dialog med killen. Allt funkar utmärkt och efter spelningen blir det lite käk innan vi packar in oss i bussen igen för att göra ett gäng mil på vår väg mot Gdansk och färjan hem. (bild)

20/7 Norberg – Rockaway Beach festivalen (Mimikry, mfl)
Regn så fort vi kommer in i samhället !!
Ett gäng nassar blir iväg körda när vi anländer till området, de hade roat sej med att hoppa upp på scenen och puckla på bandet som spelade !! Idioter !!!!
Lite seg stämning efter det, och det fina området liknar bitvis en risodling. Regnet slutar och solen tittar fram. Det går kalas att spela och responsen är bra, tyvärr har en del av publiken gett upp och gått hem under regnandet.

2/8 Lindesberg – Augustibuller festivalen (Marit Bergman, Ubba, Troublemakers, Chickenpox mfl)
Nytt besök på denna trevliga festival som bytt område sen vi spelade sist. Tro det eller ej men solen sken !! Höjdar område med bad ställe och massa gräs. Vi spelar vid tiotiden och det blir ett helt sjukt tryck inne i tältet. Tyvärr pajjar medhörningen ännu en gång för oss. Trots det och en febrig och halsond Curre går det bra att lira. Bäst är nog ändå publiken som tjoar och sjunger i över en kvart efter att vi gått av scenen, mycket mäktigt. Tack ska ni ha.
Bävern tycker allt är så gott så han stannar, festivalar och profilerar sej hela lördagen med.
(program)

4/8 Hanigne – Blow up a Panda festivalen (Sundström, Ubba , Super Cricket mfl)
Mycket trevlig och intim mini festival, precis sånt jag gillar. Inte särskilt mycket folk men soligt ,hett och go stämning. Curre är tyvärr väldigt sjuk och har svårt att sjunga. På nåt sätt lyckas vi genomföra spelningen ändå. Vi får under kvällen även veta att ett stort coca fan från Haninge dött tidigare under veckan. Mycket sorgligt.
(program)


24/8 Alfa skolan
– Privat fest
På Winbergs jobb för en kille som fyllde 30. Vi var någon slags hemlig present till honom. Det gick bra att lira men vi fick bryta i förtid då det kom mängder av ilskna grannar tillrusande. Killen blev väldigt paff och glad när vi spelade. Jag stressade iväg därifrån för att hinna till Kräftskiva i Vallentuna

16/11 Stockholm- kafé 44 (Köttgrottorna, Ohlson har semester. Roger Karlsson)
Skivbolagstillställning och väldigt gemytligt och utsålt.
Dagen till ära körde vi ett definitivt 50spänn sett i kronologisk ordning.
Publiken fick höra en del ovanligt som tex "I vote rock´n roll" . Vi öppnade dessutom med curre solo med akustisk gura spelandes "Jag föddes naken 1965" och som första extra nummer körde Mellberg "Din jävla apa" på akustisk gura och med "hjälp" av Curre på bas. ( Bild )

 


 
 
  Beat Butchers HB c/o Mårten Tolander Fredmansgatan 7a 1tr 118 47 Stockholm