Tillbaka till huvudsidan      

band
bandografi
demos
diskografi
nyhetsmail
bolagets historia
länkar
mp3
nyheter
postorder
för samlare
spelningar
texter
t-shirtografi
videos

info


   
 
 
    - GIGOGRAFI


Coca Carola

Här kan du läsa om alla spelningar bandet har gjort hittills. Vilka de har spelat tillsammans med. Läsa små anekdoter om de flesta konserterna och även se affischer, artiklar,flyers, videoklipp, höra ljudklipp och se foton från många av dem. Allt är uppdelat årsvis.

För att lyssna på Mp3orna behöver du en spelare som klara av mp3-formatet som Winamp..
För att se videoklippen behöver du Real player 8

[ 1986-1990 ] [ 1991-1994 ] [ 1995-1996 ] [ 1997-1999 ]
[ 2000] [ 2001] [ 2002] [ 2003] [ 2004]
[ 2006 - 2014]

2001

10/1 Stockholm – Kafé 44 (bild)
Första av tre för inspelning av liveplattan och totalt kaos. Fikets ljudanläggning var trasig. Vi tjatade på dem ett par timmar att det kanske vore läge att gå och hyra .. När klockan passerat 18:00 och musikaffärerna stängt kom de på att det kanske vore bra…. Till sist fick vi åka till Haninge och låna grejor som bars in i lokalen vid halv åtta tiden. Inte den bästa uppladdningen man kan tänka sej för en livespelning.

11/1 Stockholm – Kafé 44 (ljud)
Dag två. Nu var grejerna lagade och vi spelade betydligt bättre, kanske inte så konstigt. Ofantligt Varmt, svettigt och kul.

12/1 Stockholm – Kafé 44 (ljud)
Dag tre, nu mest inbjudna kompisar och lite pilsner i de flestas strupar. Kalaskul avslutning på liveinspelningen

26/1 Åkersberga – Hacksta skolan 14:00
Mitt på dagen som någon slags avslutning på en tema vecka skolan haft om etik och moral. Tyvärr hände en otrevlig olycka och en tjej ramlade och slog sej allvarligt. Spelningen fick brytas i väntan på ambulans. Efter det kändes det inte särskilt inspirerande att fortsätta.

27/1 Göteborg - Chalmers (Charta 77 , Köttgrottorna) (bild)
Rock n roll på Chalmers. En fröjd att bila ner tillsammans med Köttgubbarna. Många märkliga Procedurer som att öl inte får drickas före kl12 på turné (men sen jävlar), att trä statyn Supergöte ! vid Jönköping måste tillbes annars kan man bli utan gage..

9/3 Helsingborg - Pir 16 (Rister och I Did Fine) (bild)
Ett mycket trevligt ställe som vi spelat på en gång tidigare. Inte särskilt mycket folk men bra stämning ändå.

10/3 Trelleborg - Klubb Allan (Allans 10års jubileum) (bild)
Tillsammans med Charta och KKPA fick vi äran att spela på jubileumet och det var en riktig höjdare, utsålt.

23/3 Fredrikstad (Norge) - St:croix huset, tillsammans med Troublemakers (bild)
Det gick betydligt bättre än förra besöket där. Alltid kul att spela med Göteborgarna

24/3 Oslo (Norge) - NYX , tillsammans med Troublemakers (bild)
Det såg länge ut att bli publikfiasko men sent om sider dök det in riktigt bra med folk och stämningen låg på topp. Massa strul när vi skulle styra upp hur vida vi kunde komma in och hämta grejer på morgonen efter. Krogägaren som bodde två kvarter bort vägrade gå upp före lunch, vägrade lämna ut nyckel osv… Till sist säger en i hans personal att visst det är inga problem att släppa in er tidigt. Smått irriterade kunde vi äntligen gå och sova.

29/3 Linköping – Universitetet (bild)
Overall världen har jag alltid hyst stor skepsis till. Men trivs de i det så är det väl bra. Det var ett sjuhelvetes tryck mot scenen när vi lirade och den flyttades bakåt av trycket en bra bit. Mer vakter fick kallas in och allt rullade på fint.

7/4 Stockholm – Medborgarhuset (Fotbollsklubben Krukan fest)
Malplacerat Coca. Större delen av de som var där ville mest dansa disco och supa, men vi fick lite fick pengar till Ryssland.

12/4 Smolensk - Ciklop (Ryssland) (Urban strip, Distemper) (bild)
En slags ungdomsklubb fast med pilsner och vodka (såklart) Väldigt primitiv utrustning men det funkade rätt ok att lira ändå. Massa glada ryssar och ryskor som ville babbla, utan att kunna engelska och ha autografer.

13/4 Bryansk - Cultural Center Victory (Ryssland) (Urban Strip, Distemper mfl) (video)
En bussfärd på ett par timmar tillsammans med pilsner och några av de ryska banden vi skulle spela tillsammans med gjorde möjligen att vi inte var i total topp form (enligt Winberg, som hade feber och drack vatten). En stor samlingslokal som användes för teater, bio och allt möjligt var det i alla fall. Ett par hundra pers i publiken som röjde friskt.

14/4 Bryansk - Akvarium (Ryssland) (bild)
En mer privat tillställning på en liten klubb. Hemma gjorda förstärkare och högtalare !
Det var en kalaskväll. De som bjudit över oss till Ryssland dukade upp käk och dricka och alla var glada. Vår guide Alex dansade som en galning när vi spelade.

15/4 Moskva - R-Club (Ryssland) (Distemper mfl) (bild)
Här var det helt ok utrustning. Fullsatt och sjuhelvetes ös. Winberg var äntligen frisk och vodka sugen. Han stagedivade till och med när Distemper spelade.

24/5 Norrköping - Pop Stopp
Inte helt lyckat att spela på en krog dagen innan lön. Planen var att vi skulle spelat i Lund dagen innan, och stannat till i Norrköping på vägen hem.

26/5 Hägernäs - Sista rycket festival (Vita huset) (Ubba, Di leva, Charta 77 mfl)
En smått kaosartat minifestival, som på något vis ändå funkade helt ok. Vi spelade på en inomhus scen på eftermiddagen och det var massa folk som öste på.

26/5 Åkersberga – Tommys
Sen var det bara att åka till Bullerberga. I samband med att liveplattan släpptes var det dags att köra en sväng på hemmaplan. Enkelt och rätt kul.

2/6 Jönköping – Kulturhuset (Rövsvett mfl) (bild)
Vår första spelning någonsin i Jönköping. Jättestor och djup scen som kändes lite märklig, men det gick bra ändå. Efteråt var vi på en otroligt märklig nattklubb och dansade lite disco bland alla ufon.

4/6 Stockholm - Kafé 44
Ännu en stödspelning för hitlåtar.. Kul, men den riktiga festivalen saknas

1/7 Borås – Mc Ewans (Djurgårdsspelning) (bild)
Jisses kan man lugnt säga. Ett ohyggligt tryck och om möjligt ännu mer folk än förra årets Kalmar spelning.

22/8 Täby - utanför kommunalhuset. Ett offentligt rep 18:00 En del av en protestaktion för ett musikhus i Täby (bild)
Klart vi ställer upp på sånt här, tyvärr hade inte arrangörerna lyckats fixa fungerande utrustning som de lovat. Därför kändes det lite bortkastat, men för en god sak så..

24/8 Sundsvall - Underground. Förband: Ola Dole och Total tarmtömning (ljud)
Premiär för Coca i Sundsvall. Ett litet ställe som var fullsatt av glad publik och trevliga arrangörer.

25/8 Örnskölsvik
- Smedjebacksfestivalen (Latin Kings, Sator mfl) (bild)
Vi fick en speltid precis mellan Sator och Latin Kings vilket gjorde att vi inte kunde se något av de banden. Förutom det kvalar spelningen lätt in på årets topp5 ! Otroligt gensvar som varken vi eller arrangörerna nog räknat med.

12/9 Stockholm – Kulturhuset ( Sunday morning Einstein mfl) (ljud)
När den sista gitarr förstärkaren bärs in på stället samtidigt som vi ska börja spela känns det inte helt hundra. Ett kul arr som kunde blivit riktigt bra om arrangörerna brytt sej lite mer om att sprida reklam om det hela. Ett stockholmssyndrom. Det var tack o lov bra med folk ändå, men borde varit sprängfullt.

5/10 Bromma – Ungdomsgården Björkan
En väldigt fin fritidsgård i samband med en 4h gård ! Vi lirade massa biljard och jäste innan spelningen. Lokalen var bastuvarm och fullsatt.
Kändes lite märkligt att ha spelat klart och packat bilen innan elva på kvällen

6/10 Falun – East harbour café (Last Caress) (bild)
Ett kanon ställe här med, flipperspel som vi höll stadigt grepp om större delen av kvällen.
Tyvärr hade något konkurerande ställe spelning med masa populära Falu band, halvtomt för oss.
Sånt händer ibland. Aftonen avslutades hos Mia i Mimikry som stod för sovplatser och en kyl full av pilsner som på något konstigt sätt var borta på morgonen efter.

26/10 Stockholm – IDG
Dags för att lira på Curres jobb. Inte lika mycket folk som förra året, tydligen krock med någon konferens kul var det ändå och massa pilsner i våra magar.

2/11 Örnsköldsvik
– Nightlife (Blowball) (bild)
Norrlands dags igen. Studentfestligheter och skoj, tyvärr lite småtjafs med Blowball. Ibland tycker man olika, så kan det vara.

3/11 Umeå
– Hamnmagasinet (Blowball , Slutstation Tjernobyl) 21.00 (bild)
Efter en sejour i Ö-viks badhus for vi till Umeå och alltid trevliga Hamnmagasinet. Halvdant med folk, om det berodde på minimal affischering, oss eller något annat vet jag inte. De som var där verkade i alla fall nöjda. Det var vi med.

3/11 Umeå
– Studion/Folketshus 23.30
Full stress till nästa ställe. Här var det knökat med folk. En väldigt lyckad spelning den med, men jävlar vad slut vi var efteråt. En stilla gonatt öl och sedan bums i bingen.

14/11 Haninge – Lyckebygården (Kidney Stones)
Ett väldigt konstigt fungerande Pa förstörde större delen av denna spelning tyvärr. Det är inte mycket vi kan göra något åt.

16/11 Uppsala – Kafé genomfarten (Blowball)
Ett fik/ungdomsgård med fri entré. Inte illa. Vi åkte i olika bilar dit och trots att vi varit där tidigare, körde de flesta av oss vilse. Uppsala består mest av enkelriktade gator.
Själva spelningen gick utmärkt och det var många där och kollade.

17/11 Stockholm – Clampers (bild)
Värsta klassträffen. När vi spelar på någon pub i Sthlm är det sällsynt att det kommer några polare nuförtiden. Men denna afton kom en väldans massa, kul. Tyvärr hinner man knappt säga hej till alla. Och när man väl har lirat klart och tänkt babbla och dricka öl klingar klockan och bartendern ropar :Sista beställningen !

30/11 Ånge – Källarn (Blowball)
nattklubb och köttmarknad. Trots att discot verkade vara mer lockande än Coca gick det bra att lira och vi sålde till och med lite plattor, vilket vi aldrig brukar göra på krogar.

1/12 Bräcke
– Folkets hus (bild)
Strålande. Kom dit, lassa ur med bärhjälp, bolaget, hotellet, lunch, softa, Bastu, öl , tipsextra, öl
Soundcheck, middag, spela , babbla med publik, sälja skivor, intervju, öl, hotellet, öl, styrdans, tokerier ,öl, öl, öl, sova, frukost, åka bil hem 60mil. Kan det bli bättre

Fortsättning följer...


 
 
  Beat Butchers HB c/o Mårten Tolander Fredmansgatan 7a 1tr 118 47 Stockholm